Soru Olasıĺık

Konusu 'Polinomlar, Permütasyon, Kombinasyon, Olasılık ve Binom Açılımı' forumundadır ve murat_16 tarafından 8 Nisan 2016 başlatılmıştır.

Yüklüyor...
  1. murat_16

murat_16 Yeni Üye

Beğenileri:
    126
    Sedef ile Can bir zarı birer kez havaya atacaktır. İkisinin de attığı zarın üst yüzüne aynı sayının gelme olasılığı kaçtır?

2. Benzer Konular: Olasıĺık
    Forum Başlık Tarih
    Üniversitelerin Sayısal Bölümlerini Hedefleyen LGS Öğrencileri Olasılık - Programlama (8. Sınıf Seviyesi) 2 Temmuz 2026
    Ivır Zıvır Sorular - Sohbet (Trivial Questions - Chat) Tam Kare ve Kübik Tam Sayılar - Olasılık 28 Mayıs 2026
    Polinomlar, Permütasyon, Kombinasyon, Olasılık ve Binom Açılımı Olasılık ve Beklenen Değer 24 Mayıs 2026
    Polinomlar, Permütasyon, Kombinasyon, Olasılık ve Binom Açılımı Binom ve Poisson Olasılıkları 11 Mayıs 2026
    Polinomlar, Permütasyon, Kombinasyon, Olasılık ve Binom Açılımı Trigonometri-Kümülatif (Birikimli) Olasılık Yoğunluk Fonksiyonu-Ortalama-Varyans 10 Mayıs 2026

3. Honore

Honore Yönetici Yönetici

Beğenileri:
    652
    Meslek:
    Müh. (Elk./Bilg.)
    İki zarın aynı anda atılması gibi de düşünülebilir. Olasılık uzayı 36 elemanlı olduğundan ve istenen 1 - 1, 2 - 2, 3 - 3, 4 - 4, 5 - 5, 6 - 6 şartını sağlayan 6 durum bulunduğundan p = 6 / 36 = 1 / 6 olmalı.
  4. murat_16

murat_16 Yeni Üye

Beğenileri:
    126
    Teşekür ederim hocam cevap anahtarında 1/36 demiş.Emin olamadım.Ben 1/6 buldum
  5. Honore

Honore Yönetici Yönetici

Beğenileri:
    652
    Meslek:
    Müh. (Elk./Bilg.)
    Rica ederim, ben de 1 / 6'dan yanayım ama göremediğimiz bir durum olabilir diye isterseniz başka forumlara da sorun, belki zamanı olan sayın hocalarımızdan da bakanlar olursa onlardan da açıklama gelebilir. O yüzden başlığı şimdilik "Çözüldü" olarak göstermeyelim. Kolay gelsin, iyi çalışmalar.
    murat_16 bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş