Çözüldü Uzayda Doğru ve Açı

Konusu 'Düzlem ve Uzay Analitik Geometri' forumundadır ve Cem tarafından 17 Haziran 2012 başlatılmıştır.

Yüklüyor...
  1. Cem

Cem Yönetici Yönetici

Beğenileri:
    1.333
    Bir soru:

R^3'de (x+5)/3=(y-2)/6 , z=4 doğrusunun ox-ekseniyle yaptığı açının tanjantı kaçtır?
    Honore bunu beğendi.

2. Benzer Konular: Uzayda Doğru
    Forum Başlık Tarih
    Düzlem ve Uzay Analitik Geometri Uzayda Doğrunun Düzleme Dikliği 10 Ağustos 2025
    Düzlem ve Uzay Analitik Geometri Uzayda İki Düzlemin Arakesit Doğrusu - Vektörlerde Diklik 7 Ağustos 2025
    Düzlem ve Uzay Analitik Geometri Uzayda Doğru ve Düzlemin Birbirlerine Dikliği - Orantı - İki Bilinmeyenli Denklem 1 Ağustos 2025
    Ivır Zıvır Sorular - Sohbet (Trivial Questions - Chat) Uzayda Doğru ve Düzlemin Kesişimi - Orantı - İki Bilinmeyenli Denklem 15 Eylül 2024
    Düzlem ve Uzay Analitik Geometri Uzayda Doğru ve Düzlem Arasındaki Açı (YKS'de Olmayabilir) - Trigonometri 1 Eylül 2024

3. Bora

Bora Yönetici Yönetici

Beğenileri:
    575
    Meslek:
    Öğretmen
    Analitik Geometri dersini öğretmenliğim boyunca hiç anlatmadım. İnsan unutuyor ister istemez. Bir şansımı denemek isterim :)
    Yanlışsa affola...

4. Cem

Cem Yönetici Yönetici

Beğenileri:
    1.333
    Yanlış... ;D Sonda...

Fakat çok iyi yakalamışsınız. x üzerinde bir vektör almamız gerek, açıyı bulacağız ya. Bu (2,0,0) veya (5,0,0) da olabilirdi, fakat işlem kalabalığı yapar. Bunun için birim vektörü almak yerinde olur.

Elinize sağlık Hocam.:)
  5. Bora

Bora Yönetici Yönetici

Beğenileri:
    575
    Meslek:
    Öğretmen
    Ne biçim dik üçgen çiziyorum değil mi :) 1 ile 2 yer değişecek.
  6. Cem

Cem Yönetici Yönetici

Beğenileri:
    1.333
    Mantık iyi idi; dedim ya kuyruğundan(!) yakalamışsınız. ;D
    Bu çözümü yapamayanlar ancak çizerek görebilirler. Eğer doğru çizebilirlerse...

Sayfayı Paylaş